pondelok 23. októbra 2017

Čo sme robili na krúžku?

Ešte pred pár mesiacmi to bola iba myšlienka, teraz je to už realita - prírodovedný krúžok Sovule v Devínskej Novej Vsi. Naše poznávacie znamenie je jasné, sme stále vonku, v prírode, kde sa venujeme mnohým aktivitám. Od septembra sme pre deti realizovali celkovo 14 stretnutí v prírode. A veruže sme boli úspešní. Celkovo je na krúžok nahlásených 20 detí, a s touto partiou spoznávame územie rieky Moravy a Devínskej Kobyly. Spolu sme vyrobili úkryty pre plchy, hľadali bobra, pozorovali sokoly myšiare a orliaky aj volavky, plietli pavučiny, obdivovali modlivky a užovky. Okrem toho majú deti radi kvízy, preto sme niekoľko takýchto kvízov pripravili aj absolvovali.

Toto bol iba začiatok, na jeseň plánujeme nové originálne aktivity. Deti sa môžu tešiť na maľovanie a vešanie búdok (máme ich 12), kŕmitok, sledovanie zveri fotopascami, určovanie stromov, kontrolu príbytkov pre plchy, sledovanie vodných vtákov. Povieme si o našich skryto žijúcich susedoch - sovách - a naučíme sa ich napodobiť. Taktiež sa naučíme základy morzeovej abecedy.

Zimné obdobie sa blíži a s ním prichádza menej svetla a obmedzenie vonkajších aktivít. Nám to ale nevadí, máme pripravené baterky a osvetlenie pre krúžkarov, a tiež spolu spoznáme súmračný život v prírode. Počuli ste už sovu alebo daniele? Lietali nad vami večer husi "prokletě nízko"? My to poznáme a veríme, že aj naši krúžkari to spoznajú.

Tím Sovule